BEELDIG KIND ! > MISSIE >Een liefdevolle blik op de kinderen van deze tijd
 
Ieder kind is op zijn/haar manier bijzonder en heeft zijn /haar eigen kwaliteiten.

Het is belangrijk dat ze begrip krijgen en dat we hen positief stimuleren om hun weg te vinden in deze prestatiegerichte maatschappij, zonder dat ze hun eigenheid verliezen.

Kinderen van deze tijd

Steeds vaker zie je kinderen met een geheel nieuw bewustzijn en opvallend andere gedragspatronen.
Kinderen van deze tijd hebben prachtige kwaliteiten zoals 'hoog'gevoeligheid, een sterke intuïtie en een grote innerlijke wijsheid. Ze dragen een boodschap uit : het is tijd voor verandering. En verandering vraagt niet om ' labels', maar om anders denken.
Deze gevoelige kinderen raken snel overprikkeld en hebben last van een ' vol' hoofd. Dit komt omdat veel van deze kinderen uiterst visueel ingesteld zijn. Dit zogenaamde beelddenken kan leiden tot leer-en gedragsproblemen Steeds meer 'labels' schieten als paddenstoelen uit de grond om kinderen met klachten en problemen in hokjes te plaatsen.
Zijn deze kinderen geholpen met een label of vragen onze schoolsystemen om vernieuwing?

Met stempels en labels ontstaat er voor de mensen om hen heen duidelijkheid. Maar in de praktijk komt het erop neer dat kinderen niet meer loskomen van zo'n stempel en zich moeten gedragen volgens de daarbij horende spelregels. Kinderen krijgen geen ruimte om zich te ontwikkelen op hun eigen manier volgens hun eigen WIJSheid. De gevolgen kunnen resulteren in gedragsuitingen variërend van opstandigheid, hyperactiviteit en agressiviteit tot emotioneel niet toegankelijk zijn of teruggetrokken gedrag.

Ik pleit ervoor om op een andere manier naar ( het gedrag en de problemen) van kinderen te kijken. Laat jullie verrassen door de vele mogelijkheden om kinderen nieuwe handreikingen te bieden zodat ze terug in hun kracht komen en zichzelf kunnen zijn : speels, onbezorgd en energiek. 

Mevrouwtje LeefWijs x